COPD

Speciaal oefenprogramma

Voorkom met oefentherapie Cesar dat COPD klachten verergeren en verbeter je kwaliteit van leven. Bewegen en ademhalen onder begeleiding van een oefentherapeut is de beste manier om jouw kortademigheid tegen te gaan. Krijg meer energie en zelfvertrouwen met ons speciaal oefenprogramma. Maak vandaag een afspraak en leer omgaan met COPD.

Bel 010-2108399

Wat is COPD?

Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) is een longziekte. Je longen zijn beschadigd, waardoor je moeite hebt met ademen. Ook heb je minder energie. Dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen doen, aankleden, de was doen, traplopen en fietsen bevallen je zwaar. Je kunt last hebben van benauwdheid, vermoeidheid, kortademigheid, hoesten, slijm en vermindering in spierkracht. Heb je lichte of matige COPD? Dan is het belangrijk dat je gezond eet en voldoende beweegt. Fysiotherapie Paul Veen in Rotterdam voorkomt dat jouw symptomen verergeren met een speciaal oefenprogramma. Zo helpen wij jou veilig bewegen en ademhalen. Heb je ernstige of zeer ernstige COPD klachten? Heb je extra zuurstof nodig? Dan helpen wij jou thuis met veilig ademhalen, bewegen en ontspannen. Met oefeningen aangepast op jouw gewenste mate van intensiteit gaan wij samen de verzwakking van jouw spieren tegen. Zo bevallen dagelijkse activiteiten je minder zwaar.

Wat is de oorzaak van COPD?

Roken is een veel voorkomende oorzaak van de longziekte COPD, maar zeker niet de enige. COPD kan ook worden veroorzaakt door andere longziekten. Bijvoorbeeld door Astma of de zeldzame erfelijke ziekte Alpha-1. Daarnaast is het belangrijk om jezelf te beschermen wanneer je in aanraking komt met schadelijke stoffen. Door deze stoffen of andere luchtvervuiling in te ademen kunnen je longen ook beschadigen.

Oefentherapie bij COPD

Helaas kunnen wij COPD niet genezen. Wel kunnen wij samen met jou voorkomen dat je klachten verergeren. Met oefentherapie Cesar versterken wij jouw longen en gaan wij kortademigheid tegen. Ons behandelprogramma is speciaal gericht om de kwaliteit van jouw leven zo hoog mogelijk te houden. Door gezond te eten en regelmatig te bewegen worden je dagelijkse activiteiten steeds gemakkelijker. Wij bouwen jouw lichaamsbeweging geleidelijk op. Daarmee zorgen wij ervoor dat je jezelf niet forceert. Met kleine stapjes kom je al heel ver. Na verloop van tijd zul je zien dat je progressie maakt. Jij kunt meer dan dat je denkt. Wij geloven in jou! Kom veilig in beweging en maak nu een afspraak.

Contact

Adres

Walenburgerweg 7
3039 AA Rotterdam

E-mail

Telefoonnummer

010 – 210 83 99

Openingstijden

Doordeweeks 8:00 – 20:00

Contact

Adres
Walenburgerweg 7
3039 AA Rotterdam

Openingstijden
Doordeweeks 8:00 – 20:00

Bel ons
Stuur een mail