Multiple sclerose (MS)

Bewegen onder deskundige begeleiding

Lichaamsbeweging heeft een gunstig effect op je vermoeidheid. Onder begeleiding van een oefentherapeut verbetert je conditie en worden je spieren sterker. Fysiotherapie Paul Veen in Rotterdam biedt persoonlijke begeleiding binnen jouw grenzen. Maak nu een afspraak om te bewegen onder deskundige begeleiding.

Bel 010-2108399

Wat is Multiple Sclerose?

Multiple Sclerose (MS) is een ziekte waarbij de beschermlaag is beschadigd rondom de oogzenuwen, de zenuwen in de hersenen en het ruggenmerg (centrale zenuwstelsel). Door de beschadiging rondom het centrale zenuwstelsel krijg je problemen met lopen, voelen en zien. Het verloop van de ziekte verschilt per persoon. Je kunt milde tot ernstige klachten ervaren.

Oorzaak MS

De oorzaak en genezing van MS onbekend. Onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds financiert meerdere onderzoeken naar MS. Hopelijk weet men in de toekomst meer over deze ziekte. Fysiotherapie Paul Veen Rotterdam kan jouw klachten verlichten. Met oefentherapie werken wij samen aan jouw fysieke en mentale gezondheid. Neem contact met ons op voor meer informatie over mogelijke behandelingen.

MS Symptonen

De symptomen van MS verschillen per persoon. De eerste symptomen zijn vaak oogklachten en zware vermoeidheid. Andere voorkomende symptomen zijn: moeite met staan, lopen, plannen, schrijven, knopen dichtmaken, praten en geheugenproblemen. Bij de meeste mensen starten de klachten mild. Na verloop van tijd kan de intensiteit toenemen. Men onderscheidt vier vormen van MS: Clinically Isolated Syndrome, Relapsing Remitting MS, Secundair progressieve MS en Primair progressieve MS. De diagnose van MS is lastig, omdat de symptomen verschillen per persoon. Ook kunnen symptomen lijken op die van andere ziektes. Raadpleeg je arts als je vragen hebt over de diagnose van MS. Neem contact met ons op voor meer informatie over mogelijke behandelingen.

Meer Balans en Evenwicht met Oefentherapie

Fysiotherapie Paul Veen Rotterdam onderzoekt je houdingen en bewegingen. Met oefentherapie helpen we je met lopen, staan, coördinatie, balans en evenwicht. Ook werken wij samen met jou aan een betere conditie en meer spierkracht. Wel veilig en binnen je grenzen. Met onze begeleiding en adviezen voor aanpassingen in huis en op het werk kom je met meer plezier je dag door. Maak nu een afspraak voor beweging onder deskundige begeleiding.

Contact

Adres

Walenburgerweg 7
3039 AA Rotterdam

E-mail

Telefoonnummer

010 – 210 83 99

Openingstijden

Doordeweeks 8:00 – 20:00

Contact

Adres
Walenburgerweg 7
3039 AA Rotterdam

Openingstijden
Doordeweeks 8:00 – 20:00

Bel ons
Stuur een mail